31-05-2015 26 Jaar Bouwvakfeest Oud-Lutten

Op Vrijdag 17 en Zaterdag 18 Juli word er voor de 26ste editie weer afgetrapt om de zomer vakantie op gepaste manier te openen. De 26ste keer Bouwvakfeest Oud Lutten (Gem Hardenberg) wat elk jaar weer grootst feest wordt gevierd met veel gezelligheid, live bands, kermisje en veel meer gekkigheid.

Het feest dat word georganiseerd door een vriendengroep die 26 jaar geleden besloten om de verjaardagen in 1 keer te houden voor een uitgenodigd publiek maar is in de loop der jaren heel wat gegroeid tot een 2 daags evenement waar iedereen welkom is.

Duizenden bezoekers in totaal hebben het terrein al bezocht en diverse artiesten/bands hebben hier het podium al betreden. O.a Spitfire’s ,Plork en de aannemers,The Heinoos, Melrose en natuurlijk afgelopen jaar MISS MONTREAL.Maar zo zijn er nog 10 tallen bands die er hebben gestaan. Ook een aantal bekende Nederlanders hebben het feest mee mogen beleven oa Willie Oosterhuis ( ex Rtv Oost) Alan “de Gaspiepe” ex NORMAAL) en weerman Piet Palusma (SBS6). En natuurlijk de diverse radio en tv opnames door div omroepen zoals afgelopen jaar de opnames van Rtv Oost met gehele dag “heerlijk Overijssel”. Al met al een hele happening op het Bouwvakfeest.

Dit jaar zal er voor het eerst in de geschiedenis een buitenlandse band naar de Oud Lutter wei komen en deze komt speciaal naar Oud lutten vanuit Tjechie. Het betrefd de Nr 1 coverband van de al om bekende band QUEEN namelijk QUEENMANIA. Nadat Freddy Mercury in 1991 sterfde aan de gevolgen van Aids is de band in 1992 begonnen en trok heel Europo door met hun onvervalste rock uit de Queen periode. Queenmania brengt Freddie Mercury Sound vol overgave. Fenomenaal!.Met de, door alle fans, diep beklaagde dood van Freddie Mercury, is ook een muzikale legende gestorven. De Superband 'Queen' heeft een groot deel van zijn eigen karakter verloren. Sinds enige tijd probeert de vijfmansformatie Queenmania zeer succesvol, dit gemis in de showbizzwereld goed te maken en presenteert de sound van hun grote voorbeeld verbluffend origineel met de grote bekende Queen hits (natuurlijk ook 'We are the Champions', 'We will rock you', 'Radio gaga', etc.) maar ook de songs van hun laatst verschenen album. Frontman van de band is Peter Paul, die qua uiterlijk, outfit, stem en mimiek het evenbeeld van Freddie Mercury is. De Keyboards worden bespeeld door Peter Farnbauer. Het gitaarwonder van de band heet Joe Hasjo, de bas wordt bespeeld door Peter Hasjo en aan de drums werkt George Kucharek. Met talrijke optredens in heel Europa wordt het publiek overal opgezweept bij de grote concerten o.a. in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië etc. Maar ook voor dancings en clubcircuits is het een aanrader. Op 2 oktober 1997 werd Queenmania uitverkozen tot beste double group van Europa op de beurs in Sindelfingen Duitsland.

Dit mag u niet missen.

In het voorprogramma zal de uit Den Haag afkomstige coverband van ANOUK een optreden verzorgen met al de bekende hits van “de echte” ANOUK. Stevige rock en gevoelige ballads…… De energie spat er vanaf….. Sluit je ogen en je waant je bij een Anouk concert. ‘Noekje’ is de Anouk coverband van Nederland. Het afwisselende repertoire van Anouk wordt in één spetterend optreden gebracht. We benaderen het origineel en waar mogelijk geven we een eigen draai aan de nummers. In 2013 kregen we de titel “Beste coverband van Nederland” door de ‘Dutch battle of the coverbands 2013′ te winnen dus wij zijn klaar om overal het dak er af te spelen

Op deze avond zal HOEMPA HENK de pauzes vullen. Deze avond is gratis toegang voor iedereen aanvang 20.30 uur.

Dan zal er op Zaterdag 18 Juli net als vorig jaar een avond worden georganiseerd met bekende artiesten. Vorig jaar hebben we natuurlijk het jubileum gehad met PAUL ELSTAK .THE HEINOOS en MISS MONTREAL. Toen is gebleken dat als iedereen een klein entreebedrag betaalde dat we daar mee goede bekende artiesten/bands konden uitnodigen. Het moet uiteraard voor onze bezoekers leuk blijven en wij als organisatie willen we er zeker niet beter van worden en dat doen we ook niet maar als je wat bekende bands/artiesten haalt kost dit ook veel geld.

Dit jaar zal de bende Drentse Rock en Roll band “MOOI WARK” een heel optreden verzorgen. MOOI WARK met leadzanger Bert Koops (ook al eens op het bvf podium gestaan in het verleden).

Het publiek word sinds de hit-singles "IDIOOT", "BOKKIE OF EEN GEITTIE", "IN DE BLOTE KONT" en "ACHTER DE TENT" heeft de in 1992 opgerichte Drentse rock & roll band Mooi Wark een groot deel van Nederland veroverd en inmiddels landelijke bekendheid verworven. Vele zalen en feesttenten zijn in de afgelopen jaren plat gespeeld. Van de albums "Gewoon Idioot" (2006), "Bok 'm d'r op" (2008) en "Rock & Rodzooi" (2009), allen geproduceerd door Dick Kemper (ex-Vandenberg), zijn inmiddels al ruim 30.000 stuks over de toonbank gegaan. Laatsgenoemde albums kwamen op respectievelijk nummer 9 en 7 binnen in de Nederlandse Album Top 100. Het nummer "In de blote kont" (2007) heeft Wooi Wark geen windeieren gelegd, want sinds 2007 doet de band ruim 100 live-shows per jaar in feesttenten, discotheken, zalen en op festivals. Mooi Wark behoort daarmee tot één van de grootste live-bands van Nederland. Paradiso Amsterdam, het Zwarte Cross Festival, de Mega-Piratenfestijnen, Dauwpop, het Gelredome (Giga-Piratenfestijn), TT-Festival en Koninginnenacht Groningen zijn een greep uit de tourlijst. Mooi Wark is bovendien een graag geziene gast bij de landelijke TV- en radiostations. Eind 2008 werd de band door BNN en de NOS gevolgd met een cameraploeg voor 3FM's Serious Request. Mooi Wark ging onder de noemer "One day world tour" op wereldtournee, welke exact één dag duurde. Hierbij werden de plaatsen America, Moscou, Denemarken, Polen en Engeland aangedaan (allen in Nederland), waarbij de opbrengst geheel ten goede kwam aan het goede doel. Giel Beelen (3FM) heeft Mooi Wark met regelmaat in de studio en in 2009 was de band er zelfs een week lang te vinden tijdens een speciale Mooi Wark week, ter promotie van het album "Rock & Rodzooi", waarbij Mooi Wark iedere ochtend op een platte wagen een mini-concert gaf op het Mediapark. De band bracht na de album-lancering tevens een bezoek aan Edwin Evers (Radio 538) en TROS Muziekcafé (Radio 2). De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok! De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock 'n roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning waarbij ook een goede ballade niet wordt geschuwd. Vele hits passeren de revue en met een ijzersterke podiumpresentatie, een flitsend decor en een spectaculaire show wordt menig bezoeker vermaakt. Het succes van Mooi Wark bereikt in 2008 een hoogtepunt, als de band optreedt in een bomvol Paradiso te Amsterdam. Zo'n 1500 bezoekers trokken eind september naar de poptempel van Nederland om samen met Mooi Wark het platteland te vertegenwoordigen. Van dit concert is een live-registratie gemaakt en deze is eind 2008 verschenen op een luxe dubbel-DVD, inclusief de documentaire "De weg naar Paradiso", waarbij de band gevolgd is in de aanloop naar het concert.

In de pauze van dit spektakel zal een bekende DJ het podium betreden namelijk DJ MENTAL THEO”

Theo Nabuurs, beter bekend als Mental Theo is een internationale DJ met 20 jaar ervaring, draaide op 's werelds grootste raves met o.a Carl Cox, Laurent Garnier, Lenny Dee, Tiesto, Steve Mason, Jeff Mills, Sven Vath, Marco V, Gigi d'Agostino, Johan Gielen, Westbam, Jean, en vele andere toppers. Party's all around the world, van Australië tot de USA en tevens live act van het jaar in Schotland in 1996. Theo werd eind jaren '90 "DJ van het jaar" in Duitsland samen met Charly Lownoise. Mental Theo is ook de creator van o.a. het welbekende concept Thunderdome dat nu door ID & T wordt gerund. Dit idee kwam in de tijd dat Theo werkzaam was bij Arcade als A & R Manager. Hij zette tijdens een A & R Meeting zijn platenkoffer op zijn kop en zei: "Dit gaan we versneld op cd zetten" de meeste aanwezigen moesten lachen aan tafel en ID & T lacht nog steeds. Zijn muzikale doorbraak kwam samen met Charly Lownoise in begin jaren '90 met o.a. Club en Mellow House, later ook met Gabber en Happy Hardcore.  Theo staat bekend als de brutaalste VJ van Nederland en als gekste DJ. Ondertussen is ie ook nog overgestapt naar MTV. Naast de TV firma heeft Theo ook een eigen platenfirma 'Patriott Records' samen met zijn compagnon Marcel Theunissen die o.a. bekend is van de club/trance act Central Seven. Ook is Theo actief in het buitenland en scoort er weer vette hits waaronder natuurlijk 'Wonderfull Days 2001' en 'Stars 2002'. Duitse topproducenten worden ingeschakeld om de clips te produceren en Viva heeft de clips op hoogste rotatie staan. Kortom het gaat weer loos!!! Racen is zijn lust en zijn leven. Op Zandvoort kent men hem als de gek die drie auto's in een weekend doormidden durft te rijden met een gemiddelde snelheid van 180 km/per uur Theo leerde racen van een meisje en won de "Veronica sterren race" in de jaren '90. Theo moest en zou zijn eigen raceteam hebben en dat kwam er dan ook. Na de Megane Cup, Clio Cup, Dutch Super Car Challenge, en wat testen in Formule Renault's, formule ISSC (chrysler), formule Ford, BMW en Porsche is het nu de beurt aan de Marcos onder leiding van Cor Euser. Het is Theo zijn droom om nog eens in een speelfilm te spelen. Eerder was hij te zien als 'Macho Piet' in het 'Grote Sinterklaasverhaal' en als 'junk' in een geflopte Nederlandse Cultfilm, dus wie weet waar we hem nog eens zien opduiken. Hij zal in ieder geval in Oud Lutten het publiek op gepaste manier voorzien van een geweldig feest.

Voor deze avond is een kaartje nodig en deze kost maar 12,50 in voorverkoop.

Dit mag u niet missen !!!!!

Voorverkoopadressen zijn :

Cafe Olde Stee Lutten

Supermarkt Attent Lutten

Cafe Ome Dries Slagharen

Tankstation Tholen Slagharen

Kuperhuus Dedemsvaart

Tankstation Mastenbroek Hardenberg

Supermarkt Coop De Krim

Supermarkt Plus Gramsbergen

 

Voorverkoop loopt tot 16 Juli !!!

Als er nog kaarten in vooraad zijn kosten deze 15 euro aan het feestterrein. Aanvang van deze avond is 20.30 uur.

Dus kom op 17 en 18 Juli naar het Bouwvakfeest Oud-Lutten.

Feestterrein aan de Kerkdijk.

Tot ziens op 17 en 18 Juli.

Deel dit bericht
FaceBook  Twitter

Polaroid module 2015