22-12-2013 Zilveren jubileum Bouwvakfeest met Miss Montreal, Paul Elstak en The Heinoos

OUD-LUTTEN - Het bouwvakfeest ooit begonnen als klein vriendenfeest is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste tentfeesten in de wijde regio. Zaterdag 19 juli 2014 wordt voor de vijfentwintigste keer het feest op grootse wijze gevierd met DJ, Paul Elstak, The Heinoos en misschien wel de succesvolste popzangeres van het afgelopen jaar Miss Montreal.

Met de slogan ‘Voor elk wat wils’, is de line up voor het zilveren jubileumfeest van het 25e Bouwvakfeest bekend. Er is gekozen voor topartiesten voor elke doelgroep met de feestband The Heinoos, Miss Montreal en DJ, Paul Elstak laat mede organisator Edwin Altena met een tevreden glimlach weten. Het jubileumfeest moet één groot bruisend en dansend feest worden met hakken en rock en roll uit de jaren 70,80 en 90 met The Heinoos en de jongste hits met DJ, Paul Elstak. De medewerking van Miss Montreal aan het jubileerde bouwvakfeest is top, en als organisatoren zijn we hier buitengewoon gelukkig mee. De dag begint op zaterdag 19 juli met een trekker trek, niet alleen een boerenklasse uit de buurt maar ook met een heuse sport en gazonmaaiersklasse. Het feest begint een dag eerder op vrijdag 18 juli met als hoofdact de top band PPM. Voor de zaterdagavond moeten we anders dan andere jaren een kleine vergoeding vragen van tien euro. Dit gaan we doen via speciale verkoopadressen die later nog worden bekendgemaakt aldus Edwin Altena. Uiteraard wel vrije toegang op vrijdagavond en op zaterdag overdag.

Ontstaan van het Bouwvakfeest

Het bekendste, gezelligste en zeker oudste feest van de gemeente Hardenberg begon 24 jaar geleden als een zot feest georganiseerd door een uit zestien kameraden bestaande vriendengroep. Het idee om gezamenlijk hun verjaardagsfeest te houden waar iedereen zijn gasten uitnodigde werd op één van deze verjaardagsfeestjes geboren. Het eerste feestje werd gehouden in een tent achter de schuur van de familie Nijmeijer, met daarin een discotheek geleend van de Hervormde kerk uit Lutten. Nu 24 jaar later is er veel veranderd, de naam werd ‘Het Bouwvalfeest’, en werd gehouden op de vrijdag voor de bouwvakvakantie. De organisatie werd ondergebracht in een Stichting en vele bekende top 40-bands en artiesten werden geboekt om het feest op te vrolijken. Ook de tv met weerman van SBS, Piet Paulusma en voormalig presentator van RTV-Oost, Willie Oosterhuis hebben gestaan op het Oud Lutter land. Eveneens werd het feest van één naar twee dagen verlengd en zijn de verjaardagen terug door de zestienkoppige vriendengroep, echtgenotes en kinderen.

Deel dit bericht
FaceBook  Twitter

Polaroid module 2015